Last visit was: It is currently Sun Feb 25, 2018 12:55 am


All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Sun Sep 11, 2016 8:10 am 
Registered users

Joined: Sat Jul 10, 2010 4:53 am
Posts: 35
finally decommissioned EngineG and its Dashboard, it was great for free, but sluggish very slow UI and tied up an old laptop, so .... now have..

serial/eth >> btmon.py > influxdb > grafana

All software runs on a smallish Virtual Machine (ubuntu) and boy its snappy, very very quick.

Will try to post a couple of pics if the forum lets me.


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Sun Sep 11, 2016 8:11 am 
Registered users

Joined: Sat Jul 10, 2010 4:53 am
Posts: 35
screenshot 1, with live values in SINGLESTATS


Attachments:
Screen Shot 2016-09-11 at 14.01.45.png
Screen Shot 2016-09-11 at 14.01.45.png [ 205.86 KiB | Viewed 2171 times ]
Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Sun Sep 11, 2016 8:13 am 
Registered users

Joined: Sat Jul 10, 2010 4:53 am
Posts: 35
extra screenshots, so lil-old ECM logs GAS on Aux5, and has Solar PV generation, and also a channel for an electric car...

did I say the dashboard was quick !


Attachments:
Screen Shot 2016-09-11 at 14.05.27.png
Screen Shot 2016-09-11 at 14.05.27.png [ 161.25 KiB | Viewed 2171 times ]
Screen Shot 2016-09-11 at 14.04.56.png
Screen Shot 2016-09-11 at 14.04.56.png [ 88.3 KiB | Viewed 2171 times ]
Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Mon Sep 19, 2016 6:37 am 
Registered users

Joined: Sat Jul 10, 2010 4:53 am
Posts: 35
not posting anymore pics, but now sorted the spikey or jaggyness on power displays

seems that my ECM1240 setup (aka me 5 years ago) was being too clever and using PACKET TRIGGER = 80w
which caused lovely high resolution packets on power changes
BUT was causing false spikes when the DERIVATIVE was calculating power

now happy with 10s packet sends but no power triggers, all fine

No need for MOVING AVERAGE sillyness down the line !


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Mon Sep 19, 2016 9:51 am 
Site Admin
BrulTech Staff

Joined: Fri Jun 04, 2010 9:39 am
Posts: 3016
roscoe wrote:
not posting anymore pics, but now sorted the spikey or jaggyness on power displays

seems that my ECM1240 setup (aka me 5 years ago) was being too clever and using PACKET TRIGGER = 80w
which caused lovely high resolution packets on power changes
BUT was causing false spikes when the DERIVATIVE was calculating power

now happy with 10s packet sends but no power triggers, all fine

No need for MOVING AVERAGE sillyness down the line !


We default the trigger to 8000 now due to the issues you're experiencing.

_________________
Ben
Brultech Research Inc.
E: ben(at)brultech.com


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Wed Sep 27, 2017 12:14 am 
Registered users

Joined: Wed Sep 27, 2017 12:12 am
Posts: 4
Got a tutorial for this? So beautiful!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Thu Oct 05, 2017 7:40 am 
Registered users

Joined: Sat Jul 10, 2010 4:53 am
Posts: 35
sorry no tutorial, but it looks even better nowadays..
here is the solar page

Attachment:
SolarPV.jpg
SolarPV.jpg [ 307.16 KiB | Viewed 1019 times ]



networkingdude wrote:
Got a tutorial for this? So beautiful!


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Thu Oct 05, 2017 7:44 am 
Registered users

Joined: Sat Jul 10, 2010 4:53 am
Posts: 35
& more, gas stuff, with alerts on freezing etc

Attachment:
gas.jpg
gas.jpg [ 259.14 KiB | Viewed 1017 times ]


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Fri Oct 06, 2017 3:37 pm 
Site Admin
BrulTech Staff

Joined: Fri Jun 04, 2010 9:39 am
Posts: 3016
networkingdude wrote:
Got a tutorial for this? So beautiful!


I did some experimentation with Grafana/Influx/BTMon that you can use as a starting point.

I've uploaded it here:

http://www.brultech.com/files/BTMonGrafanaInflux.zip

You'll need to install Python 2.7

Start by editing btmon.cfg

- Replacing the GEMIP field with the IP of your GEM. (Or change the settings completely for an ECM-1240.)
- Edit the influxdb_database = testing line, change testing to something else.

Run startinflux.exe and startgrafana.exe then run btmon.py

_________________
Ben
Brultech Research Inc.
E: ben(at)brultech.com


Top
Offline Profile  
 
 Post subject: Re: Grafana Dashboard now working... very quick
PostPosted: Sun Nov 05, 2017 10:17 am 
Registered users

Joined: Sat Oct 28, 2017 4:35 am
Posts: 1
Thanks for sharing Ben. Looks great at a first glance. I'll have to check it out more in depth soon.


Top
Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net & kodeki